Projecten

REKENSTART

Rekentstart is een rekenproject waarbij vrouwen worden opgeleid tot rekenniveau 1F t/m 2A. Goed kunnen rekenen opent deuren naar beter betaald werk. Met een afgerond F niveau kunnen de deelnemers een vervolgopleiding gaan volgen op MBO1, MBO2 of MBO3 niveau. Rekenstart is voor vrouwen zowel emancipatorisch als uitdagend.


IEDEREEN TELT MEE

Iedereen telt mee is een geweldig rekenproject voor de echte rekenstarters (beginners). Je kunt het zo gek niet bedenken. Alles komt aan bod; de aanbiedingen bij de Supermarkt, een medicijn bijsluiter maar ook eenvoudinge rekensommen, rekensommen waarbij vrouwen ondersteund worden om kinderen in laagste groepen van de basischool te helpen met huiswerk. Als ouders rekenen leuk en uitdagend vinden geven ze dit door aan de kinderen.


VROUW & WERK

Dit project wordt in workshops aangeboden. Het gaat hierbij om in kleine stapjes vrouwen te laten nadenken over het vergroten van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en/of financiƫle onafhankelijkheid.

In verschillende fases van het projekt wordt een autobiografische leerafdruk gemaakt.

Je autobiografische leerafdruk wordt ingezet voor het behalen succes. Doelen worden gesteld om de eerste stap te zetten naar authenticiteit en onafhankelijkheid.

IKLEERBIJ denkt graag mee over leertrajecten, projecten of andere betekenisvolle interventies die groei en/of ontwikkeling van vrouwen bewerkstelligen.